Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Προκήρυξη 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Πληροφορικής για μαθητές Γυμνασίου

Προκήρυξη 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Πληροφορικής για μαθητές Γυμνασίου

Προκήρυξη 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Πληροφορικής για μαθητές Γυμνασίου


O Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society CCS) και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥ.ΚΑ.Π.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τον 5ου Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου
Σκοπός του διαγωνισμού είναι ο εντοπισμός ταλαντούχων μαθητών της A’, Β’ και Γ τάξης Γυμνασίου, οι οποίοι μετά την επιτυχή συμμετοχή και επιλογή τους θα συμμετάσχουν σε ειδικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Απριλίου 2015 και θα τύχουν περαιτέρω εκπαίδευσης. Απώτερος στόχος είναι η προετοιμασία για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.
Ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει δύο (2) προκριματικούς γύρους οι οποίοι θα διεξαχθούν μέσω του διαδικτύου.
  •  Ο 1ος γύρος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 03:00 μέχρι το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 14:00 και οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν από οποιοδήποτε σημείο διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι 75 λεπτά. Στο 2° γύρο θα προκριθούν πενήντα (50) μαθητές από κάθε τάξη (A, Β, Γ γυμνασίου) που θα έχουν πετύχει τις ψηλότερες βαθμολογίες.
  •  Ο 2ος γύρος θα διεξαχθεί το Σάββατο 07 Μαρτίου 2015 η ώρα 10:00. Οι μαθητές θα προσέλθουν σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής τους τα οποία θα ανακοινωθούν. Στο ειδικό πρόγραμμα (camp) θα προκριθούν με βάση τα αποτελέσματα του 2ου γύρου οι πέντε (5) καλύτεροι από κάθε τάξη. Επίσης από αυτόν το γύρο θα προκύψουν και οι πρωτεύσαντες ανά επαρχία.
  •  Ο 3ος και τελευταίος γύρος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 η ώρα 10:00 και με βάση τα αποτελέσματα του, θα προκύψουν οι πρωτεύσαντες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συμμετείχαν στο ειδικό πρόγραμμα(03ηιρ). Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί αργότερα.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.bebras.org.cy το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00 μμ. Εγγραφές μέσω της ιστοσελίδας θα γίνονται από τις 14 Ιανουαρίου 2015.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι καθηγητές Πληροφορικής όπως ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσο αφορά τον αριθμό μαθητών από κάθε σχολείο.
Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων οι οποίοι έχουν καταβάλει το συμβολικό ποσό των 3 ευρώ. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ή μέσω του καθηγητή τους.
 Λεπτομέρειες για το Διαγωνισμό
Το εξεταστικό δοκίμιο θα είναι το ίδιο για όλες τις τάξεις, θα αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και θα εξετάζει κυρίως ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και γνώσεις του αντικειμένου της Πληροφορικής. Δείγμα δοκιμίου υπάρχει στην ιστοσελίδα http://contest.ccs.org.cy . Οι μαθητές προτρέπονται να δοκιμάσουν να λύσουν έγκαιρα το δείγμα, ώστε να βεβαιωθούν για την καταλληλότητα του υπολογιστή τους και για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον στο οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Σημειώνουμε ότι την ευθύνη για τη λειτουργία των υπολογιστών και της σύνδεσης στο διαδίκτυο, κατά τον 1° γύρο έχουν οι συμμετέχοντες.
Η αξιολόγηση θα γίνει με βάση την τάξη ώστε να διασφαλιστεί το δίκαιο της αξιολόγησης. Δηλαδή, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου θα διαγωνισθούν μεταξύ τους όπως επίσης οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου.
Πιστοποιητικά Συμμετοχής & Τελετή Βράβευσης
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Οι μαθητές οι οποίοι θα διακριθούν, θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, η ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής της οποίας θα ανακοινωθεί αργότερα.
Το γενικό συντονισμό θα έχουν ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής Αντρέας Λούτσιος (andreas.loutsios@gmail.com 22460680 ή 99473227), ο Γραμματέας Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής Πανίκος Μασούρας (panicos.masouras@cvtanet.com.cv 22460680 ή 99373757), ο Πρόεδρος του
Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής Πέτρος Γάης (vaispetros@vahoo.com ,99525936) και ο υπεύθυνος για τους διαγωνισμούς πληροφορικής σύμβουλος Πληροφορικής Γιάννος Ιωάννου (vianni@cytanet.com.cv , 22800722).
Συντονιστές ανά Επαρχία

Επαρχία Όνομα Στοιχεία επικοινωνίας
Λευκωσία Μήνας Καραολής 99680507
mkaraolis@schools.ac.cy
Λεμεσός Παναγιώτα Κατσιβέλη 99895064
y.katsiveli@hotmail.com
Λάρνακα - Αμμόχωστος Μαρία Λίλη 99469853
Iilimaria31@yahoo.gr
Πάφος Παναγιώτης Παναγιώτου 99672762
pkpanayiotou@cytanet.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου